Een Belkin router of modem router installeren met behulp van het Dashboard

Antwoord

Dit artikel beschrijft hoe u uw Belkin modem router kunt installeren met behulp van het Dashboard.

BELANGRIJK: De volgende moet beschikbaar zijn voordat u verder gaat met de volgende stappen:
  • Bedrade computer (modem router naar computer)
  • IP-adres van de modem router. Om het IP-adres van de router te controleren klik hier.
  • Gebruikersnaam en wachtwoord van de router
User-added image

Stap 1:
Open een web browser zoals Internet Explorer® of Safari® voer in de adresbalk het IP-adres van uw Belkin router en druk op [Enter].

BELANGRIJK: Het standaard IP-adres van de Belkin routers is 192.168.2.1. Als u de standaard waarde heeft gewijzigd, voer in uw gepersonaliseerde IP-adres. Als u het niet zeker weet controleer het IP-adres van de rourter door hier te klikken voor instructies.

User-added image

Stap 2:
Zodra de Welcome pagina van de router verschijnt klik op dashboard ».

User-added image

OPMERKING: Standaard is er geen wachtwoord op Belkin routers geconfigureerd. U kunt het wachtwoord veld blanco laten en klikken op Submit (Verzenden). Maar als uw Dashboard geblokkeerd is en u weet uw wachtwoord niet, kunt u uw router herstellen naar de fabrieksinstellingen. Voor meer informatie klik hier.

User-added image

Stap 3:
Klik op Advanced Settings (Geavanceerde instellingen).

User-added image

Stap 4:
Onder WAN Settings (WAN instellingen) klik op ISP Connection Type.

User-added image

Stap 5:
Onder ISP Connection Type, selecteer één van de onderstaande Internet verbinding service die u ontvangt van uw ISP:

User-added image

• Dynamic – standaard ingestelde waarde voor DHCP verbindingen en vereist dat u de Host Name van uw ISP invoert.

User-added image

• Static – vereist het IP Address, Subnet Mask, ISP Gateway Address, en DNS Address (IP-adres, Subnet mask, ISP Gateway adres en DNS Adres) van uw ISP.

User-added image

User-added image

• PPPoE – vereist een User Name (Gebruikersnaam) en Password (Wachtwoord) van uw ISP.

User-added image

Stap 6:
Klik op Save (Opslaan).

Stap 7:
Gebruik de ADSL kabel om uw modem router op de muur stopcontact met een ADSL service aan te sluiten.

Stap 8:
Restart de modem router. Browse om te controleren of u verbinding kunt maken met het internet met behulp van bedrade en draadloze verbinding.

Uw Belkin modem router is nu met succes geconfigureerd.

Gerelateerde artikel:

Configureren van de draadloze beveiliging van uw Belkin Router met behulp van de webgebaseerde opstartpagina