Een MacĀ®-computer aansluiten op een draadloos netwerk met een verborgen SSID broadcast

Antwoord

Uw naam van het draadloos netwerk (SSID) verberken is een effectieve methode om uw netwerk te beveiligingen. Het voorkomt dat ongewenste gebruikers toegang hebben tot uw netwerk omdat de naam niet zichtbaar is in de lijst van netwerk waarop aangesloten kan worden.

Dit artikel zal u uitleggen hoe u kunt aansluiten op een draadloos netwerk met een verborgen SSID. Voordat u verder gaat zorg er voor dat u het volgende heeft:

• naam van het draadloos netwerk (SSID)
  • draadloze beveiligings type
  • draaldoze netwerk wachtwoord of wachtzin
Stap 1:
Klik op het pictogram Airport aan de rechterbovenhoek van de bureaublad selecteer vervolgens de optie Join Other Network... (Aanmelden ander netwerk...).

Stap 2:
Voer in uw Naam van het draadloos Netwerk (SSID) en selecteer uw draadloos Beveiligings type.

User-added image

Stap 3:
Voer in uw draadloos Beveiliging sleutel of Wachtwoord, en klik vervolgens op Join (Aanmelden).

User-added image

SNELLE TIP: U kunt het selectievakje Show password (Geef mijn wachtwoord weer) aanvinken om het draadloos beveilgingssleutel of wachtwoord die u heeft ingegeven te kunnen zien. U kunt ook het selectievakje Remember this network (Onthou dit netwerk) aanvinken als u wilt dat de computer automatisch verbind met het netwerk als het binnen het bereik is.

User-added image

U computer moet nu zijn aangesloten op het draadloos netwerk. De SSID zal worden weergegeven als u klikt op het Airport pictogram.