MAC-adres filtering instellen

Antwoord

Wireless access kan worden gefilterd met behulp van Media Access Control (MAC) adressen van de draadloze apparaten verzendende binnen uw draadloos netwerk. U kunt toestaan of voorkomen dat specifieke draadloze computers en apparaten toegang hebben tot uw draadloos netwerk. Dit artikel zal u begeleiden bij het instellen van een Wireless MAC Filter om gebruikers toe te staan of te voorkomen om aan te sluiten op uw draadloos netwerk.

BELANGRIJK: Wanneer u deze functie inschakelt, moet u het MAC-adres van elk clientapparaat op uw netwerk invoeren om toegang tot elk netwerk mogelijk te maken. Voordat u MAC filtering gaat instellen heeft u het volgende nodig:

• Zorg ervoor dat u alle MAC-adressen die u wilt filteren heeft geïdentificeerd.
  • Zorg ervoor dat de draadloze apparaten die u wilt toestaan of blokkeren momenteel draadloos aangesloten zijn op het access point en in staat zijn om toegang te krijgen tot het netwerk.

Om MAC filtering in te stellen, volg de onderstaande stappen:

Stap 1:
Open een web browser zoals Google Chrome™, Mozilla Firefox®, Internet Explorer® of Safari®.

Stap 2:
Typ in de adresbalk van de web browser http://router/ en klik op Enter.

OPMERKING: Als de pagina niet wordt geladen, probeer http://192.168.2.1 te bezoeken om de startpagina van de router te zien. Als u het IP-adres van uw router heeft gewijzigd, klik hier om het te controleren.

Stap 3:
Onder de sectie Firewall klik op MAC Address Filtering.

Stap 4:
Vink het selectievakje naast Enable MAC Address Filtering (MAC-adres Filerting inschakelen) in en voer in het MAC-adres van elk apparaat die u wilt toestaan of wilt voorkomen op toegang te krijgen to uw netwerk.

User-added image

Toegang toestaan

Voer in het MAC-adres van elk apparaat die u toegang wilt verlenen aan uw netwerk in de aangegeven veld en klik op << Add (Toevoegen).

Toegang voorkomen

Voer in het MAC-adres van elk apparaat die u toegang wilt verlenen of wilt voorkomen om toegang te krijgen aan uw netwerk in de aangegeven veld en vink het vakje in Block (Blokkeren) voordat u op << Add (Toevoegen) klikt.

Stap 5:

Klik op Image.