Mijn draadloze instellingen veranderen met gebruik van het Dashboard van de router

Antwoord

Het is belangrijk om de basis draadloze beveiligingsinstellingen op uw router te wijzigen om een unieke en veilige draadloos netwerk tot stand te brengen. Dit geldt ook voor het benoemen van de naam van uw draadloos netwerk (SSID), het instellen van een wachtwoord, het selecteren van het type beveiliging mode, en het aanpassen van het draadloze kanaal. Dit artikel zal u helpen bij het openen en de draadloze instellingen van uw Belkin router via het Dashboard te wijzigen.

OPMERKING: Als u gebruik maakt van de klassieke webgebaseerde opstartpagina klik hier.

Stap 1:
Open een web browser zoals Mozilla Firefox®.

Stap 2:
Typ in “http://router” of u kunt ook het standaard IP-adres invoeren “192.168.2.1” in de adresbalk druk vervolgens op [Enter] om toegang te krijgen tot de Belkin Dashboard. Voor instructies voor het controleren van het IP-adres van uw router klik hier.

OPMERKING: Als u gevraagd wordt om een beheerderswachtwoord in te voeren maar bent vergeten wat het was, moet u de router resetten naar de fabrikesinstellingen. Voor instructies klik hier. In het geval u het wachtwoord van de router wilt actualiseren kunt u hier klikken.

Stap 3:
Kies tussen methode A, B of C om de draadloze instellingen te openen.

OPMERKING: De Belkin F9K1119 wordt als voorbeeld gebruikt in de onderstaande stappen.
  1. Top Header sectie
  2. Sectie geavanceerde instellingen
  3. Router Details sectie

A. Top Header sectie

Stap 1:
Controleer de linker bovenhoek van uw Dashboard en klik op het pictogram om uw draadloze instellingen te bewerken.

Stap 2:
Voer uw gewenste Network Name (Netwerknaam) en Password (Wachtwoord) in voor zowel de 2,4 GHz en 5 GHz draadloze netwerken.

OPMERKING: Klik op het pijltje naast het pictogram om de geavanceerde configuratie van uw draadloze instellingen te zien.

Stap 3:

Klik op (Opslaan) om de veranderingen toe te passen.

B. Sectie geavanceerde instellingen

Stap 1:
Scroll naar beneden naar het midden van het Dashboard en klik op Advanced Settings (Geavanceerde instellingen).

Stap 2:
Onder de sectie WiFi klik op Wireless Settings (Draadloze instellingen).

User-added image

Stap 3:
Voer uw gewenste Network Name (Netwerknaam) en Password (Wachtwoord) in voor zowel de 2,4 GHz en 5 GHz draadloze netwerken.

OPMERKING: Klik op het pijltje naast het pictogram om de geavanceerde configuratie van uw draadloze instellingen te zien.

Stap 4:

Klik op (Opslaan) om de veranderingen toe te passen.

C. Router Details sectie

Stap 1:
Scroll naar beneden naar het onderste gedeelte van het Dashboard en klik op .

Stap 2:
Onder de sectie Wireless (Draadloos) klik op één van de groene links.

Stap 3:
Voer uw gewenste Network Name (Netwerknaam) en Password (Wachtwoord) in voor zowel de 2,4 GHz en 5 GHz draadloze netwerken.

OPMERKING: Klik op het pijltje naast het pictogram om de geavanceerde configuratie van uw draadloze instellingen te zien.

Stap 4:
Klik op (Opslaan) om de veranderingen toe te passen.