Het wachtwoord van het draadloos netwerk op uw Belkin router controleren

Antwoord

Een draadloos netwerk wachtwoord wordt gebruikt om uw apparaat aansluiten op draadloos netwerk van de router. Voor een succesvolle aansluiting op uw draadloos netwerk, moet u kennis nemen van de volgende informatie:
  • Draadloos netwerk naam (SSID)
  • Draadloos Beveiligingsmodus - De meest gangbare beveiliging modi zijn WEP, WPA™ en WPA2™ .
  • Draadloze netwerkwachtwoord (of Wachtzin) – Voor WEP, dit heet de WEP-sleutel; voor WPA / WPA2, wordt dit de Pre-Shared Sleutel (PSK) of WPA-sleutel genoemd.
OPMERKING: Het wachtwoord voor het draadloos netwerk of wachtzin verschilt van de beheerderswachtwoord. Het wachtwoord van het draadloos netwerk wordt gebruikt om verbinding te maken met het draadloos netwerk terwijl de beheerderswachtwoord wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina van de router.

Als u de draadloze wachtwoord of wachtzin bent vergeten, volg dan de onderstaande stappen om deze te controleren of terug te halen via de webgebaseerde opstartpagina.

Stap 1:
Sluit de computer aan op één (1) van de vier (4) LAN of bedrade poorten op de router.

Stap 2:
Open de webgebaseerde opstartpagina van de router door het openen van een webbrowser zoals Internet Explorer® of Safari®. Voor verdere instructies over het openen van de webgebaseerde opstartpagina van de router, klikt u hier.

Stap 3:
Op het deelvenster Wireless (Draadloos), klik op Security (Beveiliging).

De afbeelding hieronder toont aan dat WPA /WPA2-Personal (PSK) de beveiligingsmodus is van de router. Dus, uw draadloze netwerkwachtwoord wordt weergegeven naast de Pre-shared key (PSK).

OPMERKING: Als u het vakje Obscure PSK onder het veld Pre-Shared Key (PSK) heeft aangevinkt, sterretjes of opsommingstekens zullen verschijnen in plaats van het wachtwoord. Vink het vakje aan om uw wachtwoord in gewone tekst te zien.

Als u het wachtwoord van het draadloos netwerk wilt veranderen, voer in het nieuwe wachtwoord in het Pre-shared Key (PSK) veld en klik op .

BELANGRIJK: Als u uw draadloze beveiliging met WEP, WPA of WPA2 personal personal wireless security wilt instellen, klikt u hier. Terwijl Belkin nieuwere router modellen WPA/WPA2 beveiliging ondersteunen, sommige van de oudere modellen doen dat niet.

Voor video-instructies over hoe uw draadloze beveiliging met WPA of WPA2 WPA2 personal wireless security kunt instellen, bekijk de video hieronder.

Aansluiten van draadloze apparaten op het netwerk

Zodra de wijzigingen zijn aangebracht, worden de draadloze apparaten die zijn aangesloten op uw netwerk losgekoppeld. Dus, u moet ze opnieuw aansluiten met het nieuwe wachtwoord dat u heeft ingsteld. Klik hier voor meer informatie over hoe u een Windows-computer kunt aansluiten op het draadloos netwerk. Voor Mac® gebruikers, klik hier. Voor Android™ gebruikers, klik hier.