Problemen oplossen met behulp van het web gebaseerde opstartpagina van de router

Antwoord

Dit artikel zal instructies geven over hoe de problemen en foutmeldingen van de router op te lossen met behulp van de webgebaseerde opstartpagina:

i.  Tips voor probleemoplossing voor verschillende scenario's
ii. Oplossen van foutmeldingen tijdens het automatische installatie-proces

Tips voor probleemoplossing voor verschillende scenario's

Getting the 'Unable to Beam’ error message when using MediaPlay
MediaPlay app does not show my media player on the Display Device list
De Belkin Router herstellen naar de fabrieksinstellingen met behulp van het dashboard
Fixing ADSL Not Connected Error for Belkin Modem-Router
Updating my Belkin router to have the latest web-based setup page

Oplossen van foutmeldingen tijdens het automatische installatie-proces

1. Er is iets mis met uw PPPoE-instellingen.

Als u een PPPoE DSL-verbinding heeft, zal de automatische installatie-proces vragen om uw gebruikersnaam en het wachtwoord die u gebruikt om verbinding te maken het internet. Als u uw gebruikersnaam of wachtwoord onjuist intypt, zal er een foutmelding verschijnen vergelijkbaar als onderstaande afbeelding:

Oplossing:

Neem contact op met uw Internet Service Provider (ISP) en bevestig de juiste gegevens. Typ vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig in en klik op Try my connection (Probeer mijn verbinding).

OPMERKING: Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.

2. U moet u modem opnieuw op starten

Tijdens de automatische installatie is uw router in constante communicatie met uw modem. Het kan zijn dat uw modem om een aantal redenen niet reageert op de verzoeken van de router. Als dit gebeurt, ziet u deze foutmelding hieronder:

Oplossing:

Powercycle uw modem. Om dit te doen, voert u één (1) van de onderstaande opties uit:

Optie 1:
Zet de schakelaar van de modem UIT en weer AAN.

Optie 2:
Ontkoppel de stroomvoorziening van de modem.

OPMERKING: Sommige modems hebben ook een batterij back-up die zal ook moeten worden verwijderd.

Optie 3:
Reset (Opnieuw instellen) uw modem. Druk op de Reset-knop voor maximaal 15 seconden.

In elk geval, zult u 15 seconden moeten wachten voordat u de modem weer AAN kunt zetten. Zodra de modem begint te reageren op de router, zal de installatie-proces automatisch voortgezet worden. Dit kan tot 90 seconden duren

3. We hebben geen verbinding met uw modem gedetecteerd.

Als de router niet in staat is om een fysieke verbinding te detecteren tijdens de installatie, zal een scherm zoals hieronder verschijnen.

Oplossing:

Zorg ervoor dat uw kabels stevig zijn aangesloten met de modem en de router. Zodra de modem begint te reageren op de router, zal de installatie-proces automatisch voortgezet worden.

4. We waren niet in staat om opnieuw verbinding te maken met uw router.

Als sommige instellingen zijn gewijzigd, moet u de router opnieuw opstarten om voor hen het volledig effect te hebben. Als u draadloos verbonden bent met de router, dan, is het mogelijk dat uw apparaat soms niet opnieuw automatisch verbinding maakt met de router. Dit zou kunnen zijn voor verschillende redenen, zoals een wijziging in de naam van het draadloos netwerk (SSID) en het wachtwoord of omdat u ervoor kiest uw router niet automatisch aan te sluiten op uw apparaat.

Oplossing:

Volg een van de onderstaande opties:

Optie 1:
Powercycle uw modem en klik op Try again (Opnieuw proberen).

Optie 2:
Probeer verbinding met het draadloos netwerk te maken en klik op Try again (Opnieuw proberen).

Optie 3:
Sluit uw computer aan de router met behulp van een Ethernet-kabel. Meld u aan bij http://router/ om toegang tot webgebaseerde opstartpagina van uw router te krijgen en probeer dan opnieuw in te stellen. Eenmaal gedaan, klikt u op Try again (Probeer opnieuw).