Een Belkin Router configuren met een Kabel Internetservice

Antwoord

Configureren van de Belkin Router om verbinding maken met uw kabel internetservice is eenvoudig met behulp van de webgebaseerde startpagina.  De volgende stappen zullen u begeleiden bij het toegang krijgen tot de webgebaseerde startpagina van uw Belkin Router en het aansluiten aan uw kabel Internet Service Provider (ISP).

BELANGRIJK:  Als u niet zeker bent over het type internetverbinding dat u heeft, neem dan contact op met uw Internet Service Provider (ISP).

Voor het configureren van Belkin Router met kabelverbinding, moet u vier (4) procedures uitvoeren:
  1. Controleer de internetverbinding
  2. De apparaten met elkaar aansluiten
  3. Ga naar de webgebaseerde startpagina

OPMERKING:  De afbeeldingen kunnen variëren afhankelijk van het type computer en router model die u gebruikt.

Controleer de internetverbinding

Stap 1:
Sluit uw computer aan de modem met behulp van een Ethernet-kabel zonder dat de router is geïnstalleerd.

Stap 2:
Controleer of uw computer een internetverbinding heeft door een pagina te openen.

SNELLE TIP:  Sommige modems hebben USB-poorten die zijn geconfigureerd door de internetprovider om uw computer te verbinden met het internet.  Als uw internetverbinding via een USB-poort gaat, kunt u niet online gaan met behulp van een Ethernet-verbinding.  Neem contact op met uw ISP als u deze functie op uw modem wilt.

De apparaten met elkaar aansluiten

Voordat u de modem aansluit op de router, haal eerst de modem en de router uit het stopcontact.
Stap 1:
Sluit u de kabelmodem aan de WAN of Internet-poort van de router.

Stap 2:
Steek uw modem in het stopcontact, vervolgens uw router.

Stap 3:
Sluit de computer aan op een van de genummerde poorten (1, 2, 3 of 4) van uw router.  Als u een draadloze computer gebruikt, moet u die eerst aansluiten met een Ethernet-kabel.

OPMERKING:  In dit voorbeeld, is een computer aangesloten op poortnummer 2.

Stap 1:
Open een web browser en typ in "http://192.168.2.1" in de adresbalk.

Stap 2:
Op de rechterbovenhoek, selecteert u Login (Aanmelden).

Stap 3:
Laat het Password (Wachtwoord)veld leeg en klik op Submit (Verzenden).

Configureer de Belkin Router voor kabel internetverbinding

Na controle van de fysieke verbindingen en toegang tot de webgebaseerde startpagina, bent u nu klaar om uw Belkin Router te configureren om aan te sluiten met uw kabel internetverbinding.

Stap 1:
Klik op Connection Type (Verbindingstype) onder Internet WAN.

Stap 2:
Selecteer uw verbindingstype, voor kabel ISP's selecteert u Dynamic.

Stap 3:
Klik op  (Volgende).

Stap 4:
Typ in de hostnaam in het daarvoor bestemde veld en klik vervolgens op Apply Changes (Wijzigingen toepassen).

OPMERKING: Als u de hostnaam niet weet, neem dan contact op met uw ISP.

Om te weten of u al verbonden bent met het Kabel Internet Service Provider, controleert u de status van internet op de rechterbovenhoek en zorg ervoor dat er staat Connected (Verbonden).

U kunt ook naar uw favoriete pagina gaan of naar Belkin.com voor meer informatie over uw Belkin apparaten en accessoires.