Configureren van de draadloze beveiliging van uw Belkin Router met behulp van de webgebaseerde opstartpagina

Antwoord

Het configureren van de draadloze beveiliging van uw router is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw draadloos netwerk niet kwetsbaar is voor onnodige binnendringingen. De onderstaande stappen zullen u begeleiden bij het configureren van de draadloze beveiligingsinstellingen voor Belkin Routers met behulp van de webgebaseerde opstartpagina.

BELANGRIJK: Het volgende moet beschikbaar zijn voordat u verder gaat met de onderstaande stappen:
  • Bedrade computer (router naar computer)
  • IP-adres van de router. Om het IP-adres van de router controleren, klikt u hier.
  • Gebruikers naam en wachtwoord van de router

Stap 1:
Open een webbrowser zoals Internet Explorer® en voer in het standaard IP-adres, 192.168.2.1 in de adresbalk. Als u het IP-adres heeft gewijzigd, moet u dat in plaats daarvan gebruiken.

SNELLE TIP: U kunt ook http: // router invoeren om toegang te krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina.

Stap 2:
Zodra de webgebaseerde opstartpagina van de router wordt geopend, klikt u op Login (Aanmelden) op de rechterbovenhoek.

Stap 3:
Typ in de beheerders wachtwoord van uw router en klik op Submit (Verzenden). Als u geen wachtwoord heeft ingesteld, kunt u het veld leeg laten. Standaard is er geen wachtwoord geconfigureerd op Belkin Routers.

OPMERKING: Als u een nieuw wachtwoord voor de router heeft ingesteld en u wilt deze actualiseren klik hier voor instructies.

Image

Stap 4:
Klik op Channel and SSID (Kaneel en SSID) onder de Wireless (Draadloos) sectie.

Stap 5:
Op de Wireless > Channel and SSID (Wireless > Kanaal en SSID) pagina, selecteer uw voorkeur voor de volgende en klik op Apply Changes (Wijzigingen toepassen):

Stap 6:
Klik op Security (Beveiliging) onder Wireless (Draadloos) sectie.

Stap 7:
Op de Wireless > Security (Wireless > Beveiliging) pagina, selecteer uw voorkeur voor de volgende en klik op Apply Changes (Wijzigingen toepassen):
  • Allowed Client Type (Toegestaan Client Type)
  • Authentication (Verificatie)
  • Password (PSK) Type (Wachtwoord (PSK) Type)
  • Password (PSK) (Wachtwoord (PSK))
  • Guest Password (PSK) Gast wachtwoord (PSK) Deze functie is standaard uitgeschakeld. Als u deze functie op uw Belkin Wi-Fi Router wilt inschakelen, typt u een wachtwoord in het veld Guest Password (PSK) (Gastwachtwoord).
Om de beveiliging voor uw draadloos netwerk te verbeteren, kunt u verschillende beveiligingsmethoden combineren op uw router. Dit kan u van een maximale en optimale draadloze beveiliging configuratie garanderen.

Gerelateerde video’s: