Een Windows-computer aansluiten met een draadloos netwerk

Antwoord

Dit artikel zal u begeleiden bij het aansluiten van uw Windows-computer op het draadloos netwerk.  Volg onderstaande stappen om te leren hoe.

Voordat u uw Windows-computer aansluit op het draadloos netwerk, zorg ervoor dat u de volgende informatie heeft:
  • Naam draadloos netwerk (SSID)
  • Wireless beveiligingssleutel of wachtwoord
OPMERKING:  Als u de draadloze instellingen van uw Belkin Router niet weet of bent vergeten, klikt u hier.

Windows 8.1/8
Windows 7/Vista
Windows XP

Windows 8.1/8
Stap 1:
Druk op de Windows knop + D op uw toetsenbord om Desktop (Bureaublad) te tonen.

Stap 2:
Klik op het Netwerk pictogram in the systeemvak.  De lijst met beschikbare draadloze netwerken wordt weergegeven.

Stap 3:
Selecteer de naam van uw draadloos netwerk (SSID) en klik op Connect (Verbinden maken).

Stap 4:
Typ in uw netwerk beveiligingssleutel of wachtwoord en klik op Next (Volgende).

Uw Windows 8.1 of Windows 8 computer moet nu worden aangesloten op het draadloze netwerk en het Wireless. pictogram in het systeemvak wordt weergegeven.

Stap 1:
Klik op het Netwerk pictogram en selecteer de naam van uw draadloos netwerk (SSID) en klik op Connect (Verbinden maken).

SNELLE TIP:  Met het aanvinken van vakje de Connect automatisch zal uw computer automatisch verbinding maken met uw draadloos netwerk elke keer als het binnen het bereik is.

Stap 2:
Typ in uw wachtwoord voor het draadloos netwerk in het veld Security key (beveiligingssleutel) en klik op OK.

SNELLE TIP:  Als uw netwerk niet beveiligd is, zal uw draadloze computer automatisch worden verbonden met het draadloos netwerk zonder de beveiligingssleutel of wachtwoord in te typen.

De pictogram voor Wireless Connection (Draadloze verbinding) verschijnt op de taakbalk zodra de draadloze verbinding tot stand is gebracht.  Uw computer Windows 7 of Windows Vista moet nu worden aangesloten op het draadloze netwerk.

Extra Informatie

Windows XP
Stap 1:

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Wireless Connection (Draadloze verbinding) in de rechterbenedenhoek van uw scherm en selecteer View Available Wireless Networks (Beschikbare draadloze netwerken weergeven).

SNELLE TIP:  Als Wireless Zero Configuration (WZC) is uitgeschakeld of een ander hulpprogramma wordt uitgevoerd, verschijnt het pictogram Wireless Connection (Draadloze verbinding) niet in de rechter benedenhoek.

Als de computer geen signaal detecteert, klikt u op Refresh network list (Netwerklijst vernieuwen).

Stap 2:
Selecteer de naam van uw draadloos netwerk (SSID) uit de lijst en klik op Connect (Verbinding maken).

Stap 3:
Typ in en bevestig uw draadloos netwerksleutel of draadloos netwerk wachtwoord en klik op Connect (Verbinding maken).

SNELLE TIP:  Als uw netwerk niet beveiligd is, zal uw draadloze computer automatisch worden verbonden met het draadloos netwerk zonder de beveiligingssleutel of wachtwoord in te typen.
Het pictogram Wireless Connection (Draadloze verbinding) in de rechterbenedenhoek van uw scherm licht op als u met het draadloos netwerk verbonden bent.