Port Forwarding configureren op een Belkin Router

Antwoord

Port forwarding laat externe apparaten door uw router firewall voor diensten zoals een webserver (poort 80), FTPserver (poort 21), games of elke andere aangewezen toepassingen. Dit artikel zal u tonen hoe port forwarding te configureren op een Belkin Router.

Voordat u verdergaat, zorg ervoor dat u heeft:
  • Het IP-adres van de computer of het apparaat dat de poort naar doorgestuurd is.
  • De poortnummers die moeten worden gebruikt en of ze TCP- of UDP-poorten zijn.
  • De router aangesloten op de computer met behulp van een Ethernet-kabel
In dit voorbeeld worden de volgende poorten voor de Xbox LIVE ® game console doorgestuurd:
  • TCP 80
  • UDP 88
  • UDP 3074
  • TCP 3074
  • UDP 53
  • TCP 53

OPMERKING: De servicepoorten die u wilt doorsturen op de router verschillen van het type Internet-service die u wilt openen. Raadpleeg de documentatie van uw gaming of neem contact op met de fabrikant voor de servicepoorten van uw game.

Stap 1:
Op uw computer open een browser zoals Internet Explorer® of Safari®.

Stap 2:
Typ '192.168.2.1' in de adresbalk en druk op [Enter] op het toetsenbord. U wordt vervolgens doorgestuurd naar de webgebaseerde opstartpagina van de router.

OPMERKING: Als u de waarde voor uw IP-adres heeft gewijzigd voer uw gepersonaliseerde IP-adres in. Als u niet zeker bent, controleer het Ip-adres van uw router door hier te klikken voor instructies.

Stap 3:
Klik op Login (Aanmelden) op de rechterbovenhoek.

Stap 4:
Zodra u wordt gevraagd om in te loggen, laat u het Password (Wachtwoord) veld leeg en klik op de Submit (Verzenden).

Stap 5:
Onder de Firewall sectie, klikt u op Virtual Servers (Virtuele Servers).

Stap 6:
Klik op het selectievakje Enable en typ in de volgende gegevens:
  • Xbox1 veld – Typ in "80" in het veld Inbound port. Stel Protocol op TCP. Typ in het IP-adres van de Xbox LIVE® in het veld Private IP address en typ in de Private poort informatie in de toegewezen velden.
  • Xbox2 veld – Typ in "88" in het Inbound port. Stel Protocol op UDP. Typ in het IP-adres van de Xbox LIVE® in het veld Private IP address en typ in de Private poort informatie in de toegewezen velden.
  • Xbox3 veld – Typ in "3074" in het veld Inbound port. Stel Protocol op Both omdat deze poort zowel een TCP en UDP type is. Typ in het IP-adres van de Xbox LIVE® in het veld Private IP address en typ in de Private poort informatie in de toegewezen velden.
  • Xbox4 veld – Typ in "3074" in het veld Inbound port. Stel Protocol op Both omdat deze poort zowel een TCP en UDP type is. Typ in het IP-adres van de Xbox LIVE® in het veld Private IP address en typ in de Private poort informatie in de toegewezen velden.
Uw configuratie moet er nu uitzien zoals in de afbeelding hieronder:

OPMERKING: Wellicht met u een statisch IP-adres op uw apparaat toewijzen aangezien poort forwarding naar een specifiek IP-adres moet worden doorgestuurd. Zorg ervoor dat u een IP-adres dat binnen hetzelfde bereik van uw Belkin router gebruikt. Bijvoorbeeld, als het adres van uw router 192.168.2.1 is, kunt u het statisch IP-adres instellen op 192.168.2.50. U kunt de gebruikershandleiding van uw apparaat voor gedetailleerde instructies over het toewijzen van een statisch IP-adres raadplegen.

Stap 7:
Klik op om de instellingen op te slaan.