Controleren van het IP-adres van de Belkin Router

Antwoord

Controleren van het lokale IP-adres van een Belkin Router is handig wanneer:
  • U moet bepalen welk IP-adres in de adresbalk van uw webbrowser in te typen wanneer u toegang zoekt tot de webgebaseerde startpagina van de router.

OPMERKING: Het standaard IP-adres van een Belkin Router is 192.168.2.1.

• U moet het IP-adresbereik en Default Gateway controleren om ze toe te wijzen aan een computer wanneer een statisch IP-adres is toegewezen.
Voordat dat u begint moet u het volgende doen:
  • Sluit de computer aan op de router - Zorg ervoor dat de router correct is aangesloten op uw computer met behulp van een Ethernet-kabel door de lampjes op uw computer en router te controleren. Let op of de LEDs gaan branden zodra de Ethernet-kabel is aangesloten.

User-added image

• Controleer of de computer is ingesteld op DHCP - Om automatisch een IP-adres van de router van Belkin wilt krijgen, moet u de eigenschappen voor TCP/IP van de Ethernet-adapter die op de computer zijn geïnstalleerd controleren. Voor meer informatie klik hier.
Na het controleren dat de computer is ingesteld op Obtain an IP Address automatically (IP-adres automatisch verkrijgen) gaat u verder met het controleren van IP-adres van de router.
Om het lokale IP-adres van de Belkin Router te vinden, controleer de IP-instellingen van de computer. Selecteer uw computer besturingssysteem hieronder voor specifieke instructies.

Windows®10
Windows 8
Windows 7/Windows Vista®
Windows XP
OSX®

Windows® 10

Stap 1:
Op de Takenbalk, klik op het zoek pictogram User-added image en voer "cmd" in.

User-added image

Stap 2:
Klik op Command Prompt (Opdrachtprompt).

User-added image

Stap 3:
Op het Opdrachtprompt venster typt u "ipconfig / all" in en druk vervolgens op de toets [Enter].

Stap 4:
Zoek uw locale IP-adres van uw router door de Default Gateway sectie te controleren.

User-added image

OPMERKING: Als u router niet reageert op uw computer, powerccycle uw router en herhaal vervolgens Stap 3. Als het nog steeds niet reageert, voer een reset (Opnieuw instellen) uit.

Als u geen geldig Default Gateway adres krijgt, vernieuw TCP/IP instellingen van de computer.

Windows 8

Stap 1:
Op de Charms balk klik op de User-added image pictogram.

OPMERKING: Voor touch-enabled computers, veeg vanaf de rechterrand om de Charms-balk met de systeemopdrachten te onthullen.

Stap 2:
Selecteer Command Prompt (Opdrachtprompt).

Stap 3:
Op het Opdrachtprompt venster typt u "ipconfig / all" in en druk vervolgens op de toets [Enter].

Stap 4:
Zoek voor lokale IP-adres van uw router door het controleren van de Default Gateway sectie.

OPMERKING: Als uw router niet reageert op uw computer, powercycle uw router, herhaal dan Stap 3. Als het nog steeds niet reageert, voer een reset (Opnieuw instellen) uit.

Als u geen geldig Default Gateway adres krijgt, vernieuw TCP/IP instellingen van de computer.

Windows 7/Windows Vista

Stap 1:
Klik op de Pearl knop. Typ in de zoekbalk "cmd".

User-added image

OPMERKING: U kunt ook "command prompt" intypen in de zoekbalk.

Stap 2:
Op de zoekresultaten, klik op het pictogram cmd.

User-added image

Stap 3:
Op het Opdrachtprompt venster typt u "ipconfig / all" in en druk vervolgens op de toets [Enter].

Stap 4:
Zoek voor lokale IP-adres van uw router door het controleren van de Default Gateway sectie.

OPMERKING: Als uw router niet reageert op uw computer, powercycle uw router, herhaal dan Stap 3. Als het nog steeds niet reageert, voer een reset (Opnieuw instellen) uit.

Als u geen geldig Default Gateway adres krijgt, vernieuw TCP/IP instellingen van de computer.

Extra Informatie

Windows XP

Stap 1:
Klik op Start > Run.

User-added image

Stap 2:
Typ in "cmd" klik dan op OK.

Stap 3:
Op het Opdrachtprompt venster typt u "ipconfig / all" in en druk vervolgens op de toets [Enter].

Stap 4:
Zoek voor lokale IP-adres van uw router door het controleren van de Default Gateway sectie.

OPMERKING: Als uw router niet reageert op uw computer, powercycle uw router, herhaal dan Stap 3. Als het nog steeds niet reageert, voer een reset (Opnieuw instellen) uit.

Als u geen geldig Default Gateway adres krijgt, vernieuw TCP/IP instellingen van de computer.

OSX®

Stap 1:
Klik op de Apple menu en seleceteer System Preferences (Systeemvoorkeuren).

User-added image

Stap 2:
Onder System Preferences (Systeemvoorkeuren), klik op Network (Netwerk).

Stap 3:
Op het Network (Netwerk) scherm, kijk voor Location (Lokatie) en selecteer Automatic (Automatisch) en onder Show (Tonen), selecteer Built-in Ethernet (Ingebouwd Ethernet). Zoek voor lokale IP-adres van uw router door het controleren van de Router-sectie.

User-added image

OPMERKING: Als uw router niet reageert op uw computer, powercycle uw router, herhaal dan Stap 3. Als het nog steeds niet reageert, voer een reset (Opnieuw instellen) uit.

Als u geen geldig Default Gateway adres krijgt, vernieuw TCP/IP instellingen van de computer.

U moet nu met succes het IP-adres van uw Belkin router hebben gecontroleerd.

Gerelateerde video's:

User-added image User-added image