Oplossen van problemen opgetreden tijdens het verkrijgen van toegang tot 192.168.2.1

Antwoord

De 192.168.2.1 is het standaard IP-adres van een router van Belkin. Dit adres wordt gebruikt voor toegang tot de router ingebouwde webgebaseerde opstartpagina zodat u instellingen kunt aanpassen.

OPMERKING: Bij sommige routermodellen wordt u in plaats daarvan naar het Belkin Dashboard gebracht wanneer u het IP-adres heeft ingevoerd.

Terwijl u de mogelijkheid heeft om de software die bij uw router is geleverd te gebruiken, is toegang tot de webgebaseerde opstartpagina nodig als u de volgende problemen ondervindt tijdens het installeren of configureren van het apparaat:

• Installatie software werkt niet
  • Geavanceerde configuratie is voor bepaalde toepassingen vereist
  • Verificatie van lokale en draadloze instellingen
Om toegang te krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina, open een web-browser (zoals Internet Explorer®, Mozilla Firefox®, Google Chrome™ of Safari®) en typ "192.168.2.1" in de adresbalk.

User-added image

SNELLE TIP: Als u de webgebaseerde opstartpagina niet kunt openen met dit IP-adres, typ in plaats daarvan "http://router" in de adresbalk. Om het IP-adres van uw Belkin router te controleren klik hier.

Hoe problemen op te lossen opgetreden tijdens het verkrijgen van toegang tot 192.168.2.1

Toegang tot de pagina van de webgebaseerde opstartpagina van de router kan worden gehinderd door bepaalde factoren. Hieronder vindt u de algemene opties voor probleemoplossing die u kunt uitvoeren om de problemen op te lossen en met succes inloggen op de webgebaseerde opstartpagina van uw router.

1. Controleer of de Ethernet-kabel correct is aangesloten

Zorg ervoor dat de Ethernet-kabel (RJ45) aansluiting van uw router van Belkin en de computer niet kapot is. Als u nog steeds geen toegang tot de online webgebaseerde opstartpagina van de router heeft, probeert u een andere Ethernet-kabel.

OPMERKING: Als u gebruikmaakt van 192.168.2.1 via een draadloze verbinding, zorg ervoor dat u verbonden bent met uw eigen netwerk.

2. Controleer of aan de router een geldig IP-adres is gegeven

Uw computer moet een geldig IP-adres van de router ontvangen om te kunnen communiceren en om toegang tot de webgebaseerde opstartpagina krijgen. Het IP-adres van de computer moet in bereik zijn met IP segment van de router.

OPMERKING: Het beste is om uw computer instellen om automatisch een IP-adres van de router te ontvangen. Echter, als uw computer een statisch IP-adres heeft, noteert u de instellingen voordat u de configuratie overschakelt naar automatisch een IP-adres verkrijgen.

3. Zorg ervoor dat u de correcte router IP-adres opgeeft.

Het IP-adres van uw router controleren voordat u probeert in te loggen op de webgebaseerde opstartstartpagina van de router is belangrijk om ervoor te zorgen dat u het juiste IP-adres in de adresbalk intypt. Standaardinstellingen kunnen niet werken vooral als u de instellingen van uw router hebben gepersonaliseerd.

4. Controleer of het IP-adres in conflict is

Een IP-adres conflict ontstaat wanneer twee (2) of meer apparaten maken gebruik van hetzelfde IP-adres in het netwerk. In de meeste gevallen gebeurt dit wanneer de modem voorzien van uw ISP hetzelfde IP-adres als uw router van Belkin heeft. Als uw modem en router hetzelfde IP-adres gebruiken, krijgt u problemen bij het openen van hun webgebaseerde opstartpagina vanwege het conflict. U kunt dit probleem oplossen, u kunt de modem uitschakelen of haal de Ethernet-kabel uit de modem van de router, waardoor er alleen verbinding tussen uw computer en de router is.

OPMERKING: Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen op de webgebaseerde startpagina van de router, sluit de kabel van de modem naar de router aan waar u eerder heeft losgekoppeld.

5. Onjuist wachtwoord gebruikt om in te loggen

Belkin routers hebben geen standaard wachtwoorden. Als u wilt inloggen op de online webgebaseerde startpagina van de router, typ in het IP-adres van de router in de adresbalk van uw browser. Klik op Login en dan op Submit (Verzenden).

OPMERKING: Als u uw wachtwoord heeft veranderd dan moet u deze gebruiken voordat u op Submit (Verzenden) klikt.

6. Controleer of het een web browser probleem is

Als u geen toegang krijgt tot de online webgebaseerde opstartpagina van de router met behulp van uw favoriete webbrowser, kunt u ook andere browsers proberen om het probleem te isoleren. Het wissen van het cachegeheugen en navigatiegeschiedenis wordt ook aanbevolen. Voor browsers die pop-ups blokkeren, probeer in de tussentijd pop-ups toe te staan. Hieronder zijn de meest gebruikte browsers en de stappen om cachegeheugen en navigatiegeschiedenis te wissen.
  • Mozilla Firefox – Klik History > Clear Recent History… (Geschiedenis > Recente geschiedenis wissen ) selecteer vervolgens de items die u wilt verwijderen en klik dan Clear Now (Nu Wissen). Sluit de browser en open het opnieuw.
  • Internet Explorer – Klik op Tools > Delete Browsing History… (Extra > Browsegeschiedenis verwijderen) selecteer vervolgens de items die u wilt verwijderen en klik op Delete (Verwijder). Sluit de browser en open het opnieuw.

7. De instellingen van uw router opnieuw instellen

Als u nog steeds met behulp van 192.168.2.1 geen toegang tot de webgebaseerde startpagina van de router heeft, kunt u het apparaat resetten (Opnieuw instellen). De router kan handmatig naar de fabrieksinstellingen worden ingesteld door de Reset knop voor 10 seconden ingedrukt te houden. Als u instructies nodig heeft over u uw router juist te resetten, klikt u hier.

OPMERKING: Resetten van de router naar de fabrieksinstellingen, zal de huidige instellingen verwijderen.

8. Upgrade (Opwaardering) firmware van de router

Als u intermitterende connectiviteit ondervindt tijdens het browsen op de webgebaseerde startpagina, controleer of de router de nieuwste versie firmware geïnstalleerd heeft. Zo niet, upgrade (opwaarderen) firmware van de router, dan powercycle het. Om te leren hoe u de firmware van de router kunt upgraden (Opwaarderen), klikt u hier.

9. Controleer de LED’s van de router

Zorg ervoor dat de Internet LED, draadloze LED en de genummerde controlelampje van de Ethernet-poort waarop de computer is aangesloten branden. Voor meer informatie over de gedragingen van de lampjes van de Belkin router klik hier.

10. Het wachtwoord van de Wi-Fi veranderen

Als u het draadloze wachtwoord van de router wijzigt, worden uw draadloze apparaten uit uw netwerk verbroken. Voor instructies over het wijzigen van het Wi-Fi wachtwoord, klik hier. Nadat u het Wi-Fi wachtwoord hebt gewijzigd, moet u de apparaten opnieuw aansluiten met het nieuwe wachtwoord. Klik op de onderstaande links om te leren hoe u elk apparaat aansluit.

Windows® computer
Mac® computer
Android™ smartphone
Printer, opslag apparaten en game consoles

SNELLE TIP: Als u nog steeds problemen ondervindt met de toegang 192.168.2.1 op uw computer, gebruik dan een andere computer om het probleem verder te isoleren en ga door de bovenstaande opties voor probleemoplossing opnieuw.