WEP-beveiliging instellen op de draadloze router van Belkin

Antwoord

Wired Equivalent Privacy (WEP) is een beveiligingsprotocol dat is ontworpen voor draadloze lokale netwerken (WLAN). Het kan een 64-bits sleutel met 10 hexadecimale tekens of een 128-bits sleutel met 26 hexadecimale tekens zijn. Deze versleuteling voorkomt dat andere gebruikers verbinding maken met uw netwerk en beschermt uw draadloze gegevensoverdracht en communicatie tegen toegang door andere gebruikers.

In dit artikel leest u hoe u WEP-beveiliging op uw draadloze router van Belkin kunt instellen.

BELANGRIJK: Zorg ervoor dat u het volgende heeft voordat u doorgaat:

• Bedrade computer en Ethernet-kabel
  • IP-adres van de router. Klik hier om het IP-adres van uw Belkin-router te controleren.
  • Router gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 1:
Sluit de computer aan op een van de vier Ethernet-poorten op de router.

Stap 2:
Open een webbrowser zoals Internet Explorer® of Safari® en voer het IP-adres van uw Belkin-router in de adresbalk in en druk vervolgens op [Enter]. Het standaard IP-adres van de Belkin-routers is 192.168.2.1.

OPMERKING: Voer uw persoonlijke IP-adres in als u de standaardwaarde heeft gewijzigd.

Stap 3:
De webgebaseerde opstartpagina van de router zal verschijnen. Klik in het gedeelte rechtsboven op Login (Inloggen). Als u eerder een wachtwoord voor uw router heeft ingesteld, voert u uw persoonlijke referenties in en klikt u vervolgens op Submit (Verzenden).

OPMERKING: Als u uw router niet heeft gepersonaliseerd, kunt u het veld Password (Wachtwoord) leeg laten. Als u uw wachtwoord bent vergeten, stelt u uw router opnieuw in op de fabrieksinstellingen. Klik hier voor meer informatie.

Stap 4:
Klik in het deelvenster Wireless (Draadloos) op Security (Beveiliging).

Stap 5:
Selecteer 64bit WEP in het vervolgkeuzemenu. Selecteer Key 1 en voer 10 willekeurige hexadecimale cijfers in. U kunt een combinatie van 0-9, A-F gebruiken. Als u 128-bits selecteert, moet u 26 hexadecimale tekens invoeren.

User-added image

U kunt ook uw voorkeurswachtwoord invoeren in het veld PassPhrase en op Generate (Genereren) klikken. De router genereert een WEP-sleutel voor u.

User-added image

BELANGRIJK: Noteer de code die wordt weergegeven in het veld Key 1. Dit zal dienen als uw draadloze beveiligingssleutel.

Stap 6:
Klik op Apply Changes (Wijzigingen toepassen).

U heeft nu de draadloze beveiliging van uw Belkin-router ingesteld. Als u het draadloze wachtwoord wilt wijzigen, klik dan hier voor meer informatie.

Draadloze apparaten verbinden met het netwerk

Als u een wachtwoord heeft ingesteld, kunt u apparaten verbinden met uw draadloze netwerk. Voor meer informatie over het verbinden van een Windows-computer met het draadloze netwerk klikt u hier. Gebruikt u een Mac®, klik dan hier. Gebruikt u Android™, klik dan hier.