WEP-beveiliging instellen op de draadloze router van Belkin

Antwoord

Wired Equivalent Privacy (WEP) is een beveiligingsprotocol dat is ontworpen voor draadloze lokale netwerken (WLAN)Een WEP-sleutel kan bestaan uit een 64-bits sleutel met 10 hexadecimale tekens of een 128-bits sleutel met 26 hexadecimale tekensDeze versleuteling voorkomt dat andere gebruikers verbinding maken met uw netwerk en beschermt uw draadloze gegevensoverdracht en communicatie tegen toegang door andere gebruikers.

In dit artikel leest u hoe u WEP-beveiliging op uw draadloze router van Belkin kunt instellen.

Stap 1:
Sluit de computer aan op een van de vier Ethernet-poorten op de router.

Stap 2:
Open een webbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer of Safari®, om de configuratiepagina te openenVoor meer informatie over toegang tot de configuratiepagina van de router in een webbrowser klikt u hier.

Stap 3:
Klik in het deelvenster Wireless (Draadloos) op Security (Beveiliging).

Stap 4:
Selecteer 64bit WEP in de vervolgkeuzelijst.

Stap 5:
Selecteer Key 1 (Sleutel 1) en voer een reeks van 10 hexadecimale tekens inKlik vervolgens op Generate (Genereren).

OPMERKING: U kunt een combinatie van de cijfers 0-9 en de letters A-F gebruikenBij 128-bits WEP-versleuteling moet u 26 hexadecimale tekens invoerenU kunt ook een wachtwoordzin invoerenDan genereert de router automatisch een sleutel voor u.

U heeft nu de draadloze beveiliging van uw Belkin-router ingesteldAls u het draadloze wachtwoord wilt wijzigen, klik dan hier voor meer informatie.

Draadloze apparaten verbinden met het netwerk

Als u een wachtwoord heeft ingesteld, kunt u apparaten verbinden met uw draadloze netwerkVoor meer informatie over het verbinden van een Windows-computer met het draadloze netwerk klikt u hier.  Gebruikt u een Mac®, klik dan hier.  Gebruikt u Android™, klik dan hier.