WPA- of WPA2-beveiliging instellen op de draadloze router van Belkin

Antwoord

Wi-Fi Protected Access (WPA) is een Wi-Fi-standaard die de beveiligingsfuncties verbetert van de WEP-versleuteling. WPA is de aanbevolen en betere beveiligingsstandaard, maar werkt over het algemeen alleen met de nieuwste apparaten.

In dit artikel leest u hoe u WPA/WPA2-beveiliging op uw draadloze router van Belkin kunt instellen.

Stap 1:
Sluit de computer aan op een van de vier Ethernet-poorten op de router.

Stap 2:
Open een webbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer of Safari®, om de configuratiepagina te openen. Voor meer informatie over toegang tot de configuratiepagina van de router in een webbrowser klikt u hier.

Stap 3:
Klik in het linker navigatievenster op Beveiliging.

Stap 4:
Selecteer WPA/WPA2-Personal (PSK) in de vervolgkeuzelijst en klik dan op Wijzigingen toepassen.

Stap 5:
Selecteer WPA-PSK, WPA2-PSK, of WPA-PSK+WPA-PSK2 als verificatiemethode.

Stap 6:
Voer in het veld Vooraf gedeelde sleutel (PSK) een woord of tekenreeks in.

OPMERKING: De vooraf gedeelde sleutel moet 8 tot 63 tekens lang zijn.

Stap 7:
Klik op Wijzigingen toepassen.

U heeft nu de draadloze beveiliging van uw Belkin-router ingesteld. Als u het draadloze wachtwoord wilt wijzigen, klik dan hier voor meer informatie.

Draadloze apparaten verbinden met het netwerk

Als u een wachtwoord heeft ingesteld, kunt u apparaten verbinden met uw draadloze netwerk. Voor meer informatie over het verbinden van een Windows-computer met het draadloze netwerk klikt u hier. Gebruikt u een Mac®, klik dan hier. Gebruikt u Android™, klik dan hier.