Het wachtwoord van het draadloos netwerk van uw Belkin router wijzigen met behulp van de Belkin Router Manager

Antwoord

Een draadloos wachtwoord wordt gebruikt om uw apparaat te verbinden met het Wi-Fi netwerk van de router. Om met succes verbinding te maken met uw draadloze netwerk is de volgende informatie van belang:

1. Naam van het draadloze netwerk (SSID)
  2. Type draadloze beveiliging - De meest gebruikte types zijn WEP, WPA™ en WPA2™.
  3. Wachtwoord (of wachtwoordzin) voor draadloos netwerk - Bij WEP wordt dit de WEP-sleutel genoemd, bij WPA/WPA2 de Pre-shared Key (PSK)
OPMERKING: Voor meer informatie over het vinden van de naam en het wachtwoord van het draadloze netwerk van uw router klikt u hier.

BELANGRIJK: De nieuwere routermodellen van Belkin bieden ondersteuning voor WPA/WPA2-beveiliging. Maar enkele oudere modellen doen dit niet. Als u WEP, WPA- of WPA2-Personal wilt instellen als uw draadloze beveiliging, klikt u hier.

Volg de onderstaande stappen om het netwerkwachtwoord of de beveiligingssleutel van uw draadloze router te wijzigen of opnieuw in te stellen via de webgebaseerde opstartpagina.

Stap 1:
Sluit uw computer aan op een van de vier (4) LAN-of bedrade-poorten van de router.

Image

Stap 2:
Klik op uw computer op het groene pictogram van de Belkin Router Manager (klik met de rechtermuisknop in Windows®) om het menu te openen. Scroll naar boven en klik op Router Settings (Routerinstellingen).

OPMERKING: Als u de draadloze beveilging van uw Belkin router wilt veranderen met behulp van de webgebaseerde opstartpagina klik hier. Als u gebruik maakt van de Belkin Dashboard klik dan hier.

Image

Stap 3:
Klik op Login (Inloggen) in de rechterbovenhoek van de pagina.

Stap 4:
Voer het wachtwoord van uw router in, als u dit heeft. Zo niet, laat het veld dan leeg en klik op Submit (Verzenden).

OPMERKING: Standaard wordt het veld voor het wachtwoord blanco gelaten.

Image

Stap 5:
Klik in het linker navigatievenster op Security (Beveiliging).

Image

Extra Informatie

Stap 6:
Volg de onderstaande aanwijzingen om het draadloze wachtwoord te wijzigen:
  • Voor beveiligingsmodus WPA/WPA2-Personal (PSK):

Uw huidige vooraf gedeelde sleutel (PSK) wordt weergegeven. Dit is de beveiligingssleutel of het wachtwoord van uw draadloze netwerk. Voer in het veld Pre-shared Key (PSK) (Vooraf gedeelde sleutel (PSK)) het gewenste wachtwoord in.
Image
OPMERKING: De PSK moet 8 tot 63 tekens lang zijn. De PSK is hoofdlettergevoelig. Als u het vinkje verwijdert uit het selectievakje Obscure PSK ziet u de ingevoerde beveiligingssleutel.
  • Voor 64-bits WEP-beveiliging:

Selecteer Key 1 en voer een reeks van 10 hexadecimale tekens in - een combinatie van de cijfers 0 tot en met 9 en de letters A tot en met F (26 tekens als u 128-bits WEP-versleuteling heeft gekozen).

Image

In plaats daarvan kunt u ook het gewenste wachtwoord in het veld PassPhrase (Wachtwoordzin) invoeren en op Generate (Genereren) klikken. De router zal een WEP sleutel voor u generenen.

Image

BELANGRIJK: Noteer de code in het veld Key 1. Deze code vormt de beveiligingssleutel van uw draadloos netwerk.

Stap 7:

Klik op Image (Veranderingen toepassen).

U heeft nu uw draadloze wachtwoord gewijzigd.

Draadloze apparaten verbinden met het netwerk

Na deze wijzigingen zijn de draadloze apparaten die met uw netwerk verbonden waren, niet langer verbonden. U moet ze dus opnieuw verbinden met het door u ingestelde wachtwoord. Voor meer informatie over het verbinden van een Windows®-computer met het draadloos netwerk klikt u hier. Gebruikt u een Mac®, klik dan hier. Gebruikt u Android™, klik dan hier.