Het wachtwoord van het draadloos netwerk van uw Belkin router wijzigen met behulp van de Belkin Router Manager

Antwoord

Een Wi-Fi-wachtwoord wordt gebruikt om uw apparaat aan te sluiten op een beveiligde Wi-Fi. Om uw apparaten draadloos met elkaar te verbinden, moet u rekening houden met de volgende informatie:
  • Wi-Fi naam
  • Draadloze beveiligingsmodus
  • Wi-Fi-wachtwoord of wachtwoordzin
Voor meer informatie over uw draadloze instellingen hier.

SNELLE TIP: Het wordt aanbevolen dat uw computer is verbonden met uw router. Nadat het netwerkwachtwoord is gewijzigd, worden de draadloze apparaten losgekoppeld van het netwerk.

Stap 1:
Open een webbrowser.

Stap 2:
Voer "http: // router" of het standaard IP-adres van de router, "192.168.2.1" in de adresbalk en druk op [Enter]. Als het niet werkt, controleer dan het IP-adres van uw router. Voor instructies klik hier.

SNELLE TIP: Als u een Belkin Router Manager heeft geïnstalleerd, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Router Settings (Routerinstellingen).

Image

Stap 3:
U wordt gevraagd om in te loggen met behulp van het beheerderswachtwoord van de router. Als u geen aangepast wachtwoord heeft ingesteld, laat u het veld Password (Wachtwoord) leeg en klikt u op Submit (Verzenden).

OPMERKING: Het beheerderswachtwoord van de router kan worden bijgewerkt op de webgebaseerde opstartpagina. Klik hier voor instructies.

User-added image

Stap 4:
Klik in het linker navigatievenster op Security (Beveiliging).

User-added image

Stap 5:
Volg de onderstaande aanwijzingen om het Wi-Fi wachtwoord te wijzigen:
  • WPA/WPA2-Personal (PSK) - Uw huidige vooraf gedeelde sleutel (PSK) wordt weergegeven. Dit is de beveiligingssleutel of het wachtwoord van uw Wi-Fi. Om het te wijzigen voer in het veld Pre-shared Key (PSK) (Vooraf gedeelde sleutel (PSK)) uw gewenste wachtwoord in.??
User-added image

OPMERKING: De PSK moet 8 tot 63 tekens lang zijn. De PSK is hoofdlettergevoelig. Als u het vinkje verwijdert uit het selectievakje Obscure PSK ziet u de ingevoerde beveiligingssleutel.
  • WEP - Selecteer 64bit WEP uit de vervolgkezue menu. Selecteer vervolgens Key 1 en voer een reeks van 10 hexadecimale tekens in. U kunt een combinatie van de cijfers 0 tot en met 9 en de letters A tot en met F gebruiken. Als u 128bit selecteert, moet u een 26 hexadecimale tekens invoeren.?
User-added image

In plaats daarvan kunt u ook het gewenste wachtwoord in het veld PassPhrase (Wachtwoordzin) invoeren en op Generate (Genereren) klikken. De router zal een WEP sleutel voor u generenen.

User-added image

BELANGRIJK: Noteer de code in het veld Key 1. Deze code vormt de beveiligingssleutel van uw draadloos netwerk.

Stap 6:
Klik op Apply Changes (Veranderingen toepassen).

U heeft nu met succes uw draadloze wachtwoord gewijzigd.

Draadloze apparaten verbinden met het netwerk

Na deze wijzigingen zijn de draadloze apparaten die met uw netwerk verbonden waren, niet langer verbonden. U moet ze dus opnieuw verbinden met het door u ingestelde wachtwoord. Voor meer informatie over het verbinden van een Windows®-computer met het draadloos netwerk klikt u hier. Gebruikt u een Mac®, klik dan hier. Gebruikt u Android™, klik dan hier.

BELANGRIJK: Hoewel de nieuwere routermodellen van Belkin WPA™ / WPA2™ -beveiliging ondersteunen, doen sommige van de oudere modellen dit niet. Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten Wi-Fi-beveiliging en hoe u ze instelt.